Artur Blasco

ARTUR BLASCO & MARIÉN DE CASIMIRO

El duet d’Artur Blasco i Marién de Casimiro es va formar per donar a conèixer en directe, de cara al públic , els treballs de recerca de l’Artur Blasco al Pirineu en el decurs de més de 50 anys envers l’acordió diatònic , la cançó de tradición oral , i el rabequet , cordòfon aquest de corda fregada que va aparèixer en l’àmbit de referència el s. XI. Els temes d’acordió diatònic que el duet toca en concerts , provenen dels repertoris dels acordionistes de l’Alt Urgell de finals del s.XIX i meïtats del s.XX , i les cançons s’han extret dels seus treballs de camp a la Val d’Aran , Alta Ribagorça , Pallars Jussà , la Noguera , Pallars Sobirà , Alt Urgell , Cerdanya , Bergedà , Ripollès i la Garrotxa , editats en la col.lecció de 12 volums “A peu pels camins del cançoner”.
Marién de Casimiro toca el violí , el rabequet de tres cordes i les postisses i l’Artur Blasco hi posa la veu , l’acordió diatònic , el rabequet de dues cordes , la canya esquerdada , les culleres i el guitarró.

Artur Blasco és el fundador del grup de música folk “El Pont d’Arcalís” , l’any 1991 i del festival internacional “Trobada amb els acordionistes del Pirineu” , l’any 1976.

ARTUR BLASCO & MARIÉN DE CASIMIRO & ARNAU OBIOLS

Els concerts d’Artur Blasco amb Marién de Casimiro i Arnau Obiols es basen en música i cançons d’arrèl tradicional que vénen de molt lluny en el temps. Extretes en part de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya , l’obra “ A peu pels camins del cançoner” d’Artur Blasco i de treballs de recerca d’Arnau Obiols. En aquests concerts s’hi fa palès el contrast de les diferents formes i estils d’interpretació de la nostra música i cançó tradicional , per part de dues generacions diferents , representades d’una part per l’Artur Blasco acompanyat amb la Marién de Casimiro , i per l’altra per Arnau Obiols , exponent de l’estil interpretatiu propi dels músics de les noves generacions.